Aktuality

2. 8. 2022

Chystá se oprava dvou lávek

Na podzim čekají opravy dvě důležité lávky, a to přes řeku Staříč u Dalamánku na Lipovské a přes řeku Bělou na Nábřežní. V případě lávky u Dalamánku dojde k odstranění asfaltového povrchu, očištění nosníků a montáži dřevěné podlahy. Lávka na Nábřežní si vyžádá důraznější zásah. Bude kompletn...
Otevřít Chystá se oprava dvou lávek
Stavba hasičské zbrojnice postupuje

25. 7. 2022

Stavba hasičské zbrojnice postupuje

Práce na vybudování nové budovy pro dobrovolné hasiče postupují. Hrubá stavba bude dokončena do konce července. Nová hasičská zbrojnice, která nahradí stávající plechovou halu v areálu budov na ulici Tovární, se staví v areálu zóny Za Podjezdem a bude splňovat současné požadavky na výkon služby j...
Otevřít Stavba hasičské zbrojnice postupuje

21. 7. 2022

Dětské dopravní hřiště bude rozšířeno o plochu pro jízdu zručnosti

Sloužit bude při výuce i soutěžích, kdy je potřeba mít k dispozici rovný a zpevněný úsek, což v prostoru dětského dopravního hřiště u ZŠ Boženy Němcové zatím chybělo. Plocha pro jízdu zručnosti vznikne rekonstrukcí přístupové cesty, která zůstane i poté průchozí. Na akci získalo město dota...
Otevřít Dětské dopravní hřiště bude rozšířeno o plochu pro jízdu zručnosti
Plán udržitelné mobility města byl finančně podpořen Olomouckým krajem

28. 6. 2022

Plán udržitelné mobility města byl finančně podpořen Olomouckým krajem

Aktuálně zpracovávaný dokument Plán udržitelné městské mobility (PUMM) je pro města významným strategickým dokumentem. Zpracování plánu podpořil Olomoucký kraj v rámci dotačního programu Smart region Olomoucký kraj 2022, dotačního titulu Podpora přípravy a realizace SMART opatření.
Otevřít Plán udržitelné mobility města byl finančně podpořen Olomouckým krajem
Ovlivněte budoucnost jesenické dopravy

22. 6. 2022

Ovlivněte budoucnost jesenické dopravy

Jeseník se potýká s dopravními problémy jako kterékoliv město. Jak skloubit narůstající počet aut s nedostatkem parkovacích míst? Jak se projeví nová výstavba? Jak vytvořit město přívětivější k pěším a cyklistům? Na tyto otázky odpovídá Plán udržitelné městské mobility.
Otevřít Ovlivněte budoucnost jesenické dopravy
Multifunkční hřiště nabízí vyžití pro velké množství míčových sportů

14. 6. 2022

Multifunkční hřiště nabízí vyžití pro velké množství míčových sportů

Nové multifunkční hřiště za sportovní halou na ulici Dukelská funguje v režimu letního provozu. Místo ledové plochy je od června terén uzpůsobený pro míčové sporty. Zahrát si zde můžete basketbal (streetball), florbal, hokejbal, inline hokej, volejbal a další sporty.
Otevřít Multifunkční hřiště nabízí vyžití pro velké množství míčových sportů
Čtvrtá etapa regenerace sídliště 9. května dotačně podpořena

6. 5. 2022

Čtvrtá etapa regenerace sídliště 9. května dotačně podpořena

Město Jeseník podalo v loňském roce žádost o dotaci na předposlední IV. etapu regenerace sídliště 9. května do výzvy Státního fondu pro podporu investic a bylo úspěšné. I tato etapa bude dotačně podpořena, konkrétně částkou šest milionů korun.
Otevřít Čtvrtá etapa regenerace sídliště 9. května dotačně podpořena
Hasičská zbrojnice pro dobrovolné hasiče

4. 5. 2022

Hasičská zbrojnice pro dobrovolné hasiče

Město zahájilo výstavbu nové moderní budovy pro Sbor a jednotku dobrovolných hasičů. Stávající plechová hala v areálu budov na ulici Tovární je totiž ve zcela nevyhovujícím stavu.
Otevřít Hasičská zbrojnice pro dobrovolné hasiče
Menu